Ruimtelijk Beheer

Speerpunten

Coalitieakkoord

Bij de harmonisatie van markt- en standplaatsregelgeving is het in stand houden van de markten in Oosthuizen, Edam en Volendam een belangrijk uitgangspunt.

Nadere toelichting

Markten zijn belangrijke ontmoetingsplekken die vanuit sociaal en economisch opzicht behouden moeten worden. Over het aanzicht van de markt in Volendam zijn veel negatieve signalen geweest. Rekening houdend met de herinrichting van het Europaplein behoort een heroverweging van de opzet van de markt tot de mogelijkheden.

Doelen en ambities

  • Versterken van sociale waarde en economische wisselwerking tussen markt en middenstand.
  • Verbetering van de markt Volendam in relatie tot de herinrichting van het Europaplein.

Wat wilden we daarvoor doen

In 2019 vindt onderzoek plaats om te bekijken hoe de huidige markt in Volendam anders opgesteld kan worden. Zodat aanwezige sfeerelementen op het Europaplein beter tot hun recht komen en terrasvorming mogelijk wordt, ook tijdens de markt. Realisatie kan dan in eerste helft van 2020 plaatsvinden.

Wat hebben we daarvoor gedaan?

In 2019 is de markt verhuisd van de tijdelijke naar de definitieve locatie. In het voorjaar van 2020 is de opstelling op het Europaplein gewijzigd vanwege de plaatsing van permanente terrassen en het vrijhouden van de fontein aldaar.

Afgelopen jaar was er ondanks de coronamaatregelen ‘gewoon’ markt. Marktkooplieden hebben in samenwerking met de gemeente diverse aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat de wekelijkse markt open bleef.

Deze pagina is gebouwd op 06/28/2021 12:00:33 met de export van 06/28/2021 11:47:56