Ruimtelijk Beheer

Speerpunten

Coalitieakkoord

Wij streven naar goede en snelle digitale infrastructuur voor de inwoners en bedrijven van de gemeente Edam-Volendam, inclusief het buitengebied.

Nadere toelichting

Doelen en ambities

Als gemeente bieden we als onderdeel van onze dienstverlening een goed werkende digitale infrastructuur.

Wat wilden we daarvoor doen

  • Het vergunnen en afstemmen van de aanlegwerkzaamheden voor glasvezel in grondgebied voormalig Zeevang en de Purmer.
  • Realisatie uitkomst heroverweging toekomst CAI. Naar de toekomst van het CAI netwerk vindt aanvullend onderzoek plaats.

Wat hebben we daarvoor gedaan?

De afgelopen twee jaar heeft een renovatie plaatsgevonden aan de ruimte onder de zendmast aan de Dijkgraaf Poschlaan (kopstation). Deze renovatie is voltooid in 2020. Zowel Ziggo als de gemeente hebben hun apparatuur in het gebouw vernieuwd. Tevens is er een nieuwe airco geïnstalleerd voor de temperatuurbeheersing in het station.

Ook zijn er bouwkundige verbetering aangebracht. Zoals het afwerken van inpandige vloeren en wanden, het impregneren van de buitenmuren en het herstellen van het dak. Hiermee wordt de kans op storingen in de signaaldoorgifte van Ziggo via het gemeentelijk CAI netwerk sterk verminderd. Deze ontstonden eerder als gevolg van te hoge temperaturen of vocht in het gebouw.

Begin 2020 zijn we een onderzoek gestart naar de toekomst van het gemeentelijk CAI netwerk. Het onderzoek bevindt zich nu in een eindfase. De resultaten hiervan zullen we in 2021 voorleggen aan de gemeenteraad.

Deze pagina is gebouwd op 06/28/2021 12:00:33 met de export van 06/28/2021 11:47:56